Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Nedlæggelse af andelsforening

Vi er to familier, som ejer et sommerhus i den dyre ende. Vi var oprindelig 5 familier, som oprettede ejerskabet som en andelsforening, med hvad dertil hører af vedtægter etc. Det gjorde vi, for at lette ændringer i ejerskab. i tilfælde af, at en part trak sig ud og nye skulle til:vi undgik skødeskrivning, tinglysning osv. Med tinglysningsomlægningen til det digitale system, kræves det – i forbindelse med låneomlægning – at foreningen har et CVR-nummer. Det har vi søgt om og hos Selskabs- og Erhvervsstyrelsen er vi blevet registreret som en andelsBOLIGforening. Vi er bekymrede for, om dette vil give os skattemæssige problemer, når vi nu ønsker helt at opløse foreningen. Om det vil blive betragtet som et salg fra foreningen til os tilbageværende medlemmer. Vil det give os skatteproblemer at vi har organiseret os som andelsforening når vi opløser foreningen og sælger vores sommerhus? Er der forskel på en andelsforening og en andelsboligforening? 

Vores svar fra

 
 
Besvarelsen af dette spørgsmål rummer mange aspekter og ligger udenfor rammerne af denne brevkasse.
 
Som jeg har forstået reglerne burde der ikke udløses skat for jer i denne konstruktion.
 
I bør under alle omstændigheder drøfte konstruktionen med en boligadvokat.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.