Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Nabo har lavet en revne i min væg

Hej. Jeg bor i et rækkehus hvor naboen har lavet om, de har brækket en væg(halvvæg) ned der har forudsaget at det er revnet inde ved mig. Stor revne i væggen. Det er letbeton. Bestyrelsen har ikke givet dem lov til ombygningen, de har bare ombygget. De havde gået med til at jeg fik tilbud fra maler, men da tilbuddet kom ville de ikke acceptere det, men at de ville betale 1500 kr. Det ville koste 5000 kr+moms. Mit spørgsmål er, hvad gør jeg ? Må bestyrelsen afgøre det eller er det en sag mellem to andelshaver ?

Vores svar fra

Væggen er formentlig andelsboligforeningens. Når jeg bruger udtrykket formentlig, er årsagen, at der er forskel på andelsboligforeninger, og at svaret findes i vedtægterne.

Man må formentlig ikke fjerne en væg uden byggetilladelse – det bør bestyrelsen få afklaret. Og man må i hvert fald ikke fjerne den uden tilladelse fra andelsboligforeningen. Så bestyrelsen bør enten forlange væggen genopført eller give tilladelse på betingelse af, at arbejdet laves ordentligt, herunder at dine revner udbedres.

Hvis bestyrelsen intet gør og vælger at gå i flyverskjul, må du rette krav mod andelsboligforeningen – det er jo dennes væg. Du bør holde fast i, at andelsboligforeningen – og ikke du – har et problem. Du har hjulpet andelsboligforeningen med at indhente et tilbud, og så er det ærgerligt, at utak er verdens løn.

Hvis bestyrelsen holder fast i sit ”tilbud”, har du mulighed for at indbringe spørgsmålet for generalforsamlingen – husk at der i vedtægterne kan være frist for indsendelse af forslag. Det er også muligt at stævne andelsboligforeningen.

Advokat Per Nielsen (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.