Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Musik?

Jeg vil gerne høre om det kan være rigtigt at man ikke må holde en fest en lørdag, hvor man har advaret de omkringboende med en seddel i opgangen ca. en uge forinden? Kan en nabo tillade sig at kræve at man slukker musikken på et vist tidspunkt? Hvornår kan bestyrelsen af foreningen reelt smide en ud eller lign., hvor mange evt. klager skal der til? Og hvor mange advarsler skal der fra bestyrelsens side gives, før de kan gøre en evt. trussel om udsmidning til virkelighed? For de skal vel advare om den slags inden? Er det tilladt at høre musik i andelsboliger, bare i weekenderne, eller er der nogle helt overordnede regler for hvornår al musik eller støj skal være slukket?

Vores svar fra

Hvis der i foreningen er en husorden skal husordenen overholdes. Herudover skal der naturligvis udvises hensyn overfor naboerne, jf. almindelige naboretlige principper. Hvis der kun er tale om en enkeltstående episode og du ligefrem har adviseret naboerne om festen, burde det ikke skabe problemer.
Det er først i gentagelsestilfælde og efter at du har fået en advarsel, at det vil kunne føre til en eksklusion. Spørgsmålet om eksklusion beror dog altid på en konkret vurdering og det er derfor svært at sige nøjagtigt, hvor meget der skal til.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.