Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Mundtlig aftale

Hvis man mundtligt har sagt til en køber af sin lejlighed at de må købe den, dog uden vurdering er udformet eller købsaftale udarbejdet eller underskrevet, er denne aftale så endegyldig eller kan sælger trække i land og sælge til en anden?

Vores svar fra

Mundtlige aftaler er lige så gyldige som skriftlige. Problemet er at en aftale ofte savner en udfyldning af de nærmere vilkår og at det på denne baggrund kan være svært endeligt at få fastlagt hvilke vilkår der skal være gældende i detaljen. Specielt naturligvis, hvis sælgeren har fortrudt  det lovede salg.
Hvis sælger erkender at der var tale om en aftale er han forpligtet heraf og udfyldning af aftalen skal ske på de for overdragelsen af andelsboliger i foreningen sædvanlige vilkår. Hvis sælger benægter at der var tale om en aftale skal køber kunne bevise at det var tilfældet. Den bevisbyrde kan være svær at løfte, men det kommer naturligvis an på de konkrete forhold, herunder om nogen  har overhørt at aftalen blev indgået.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.