Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Muligt at klage over andelspris?

Jeg købte en andel med overtagelse fra 1. april 08. Andelen var i en forfærdelig stand. Den tidligere andelshaver havde haft ulovlige træpaneler og lofter i, som blev pillet ned. Det betød at der bare var de rå og meget hullede vægge tilbage. Gulvet var lakeret men slidt helt ned til træet på midten af gulvet. Jeg måtte pille tapet ned i stue og soveværelse, da der var blevet røget i lejligheden i 20 år og alt var orange. Min maler har måttet grundstoppe alle vægge og lofter for at nikotinen ikke kunne trænge igennem malingen. Der manglede et dørtrin mellem de to værelser, så man kunne kigge ned mellem træet, der ikke sluttede tæt og væggene var så møre, at jeg kunne slå dem i stykker med hænderne. Da jeg kom for at underskrive kontakten blev jeg oplyst om, at der skulle laves en vådrumsmembran på badeværelset. Sådan en ville koste 25-30 000 kroner. Det var jeg ikke blevet oplyst om, da jeg sagde ja til at overtage lejligheden. Samtidig fik jeg oplyst at der mangle HFI-relæ og at det var fraflytter, der skulle stå for det. Det viste sig senere at jeg ikke skal lave vådrumsmembran, men at det er mig, der skal betale for HFI-relæet. Omkring samme tid viste det sig at også køkkenet i loftet var ulovligt og derfor skulle tages ned. Det blev gjort på fra flytters regning. Jeg havde lidt naivt forestillet mig, at jeg kunne skrive nogle af mine håndværkerudgifter på som forbedringer, da boligen på ingen måde var indflytningsklar. Det viser sig at det kan jeg ikke, da hverken jævning, filtning eller maling af vægge og slibning ag gulv kan betegnes som forbedringer i klassisk forstand. På foreningens generalforsamling igår ytrede et af bestyrelsesmedlemmerne at de jo vurderede hver andel, der blev sat til salg og også kiggede på misligholdelse med henblik på at andelen skulle sælges til den rigtige pris. Det forekom mig meget besynderligt, at man ikke i tilfældet med min andel har vurderet noget som helst som misligholdt (nikotinen) eller berettiget til nedslag i pris (at alle lofter skulle fjernes og væggene stod nøgne og hullede ind til træværket). En ejendomsmægler i andelsforeningen sagde til mig, at jeg burde klage og kræve et nedslag i prisen. Hvad tror I er muligt? Er jeg blevet snydt? Har bestyrelsen været inkompetent i sin vurdering af andelens pris? Burde de have nedskrevet prisen? Eller acceptere at de 30.000 jeg har brugt på håndværkere kommer på som forbedringer? Hvor lang tid har man til at klage?

Vores svar fra

Det lyder som om du skulle have haft et nedslag i prisen på grund af lejlighedens stand. Spørgsmålet er om du i dag kan bevise forholdene som de var. mv.
Hvis bestyrelsen ikke vil godkende dine vedligeholdelsesudgifter som forbedringer, kan det skyldes at du ikke har forbedret lejligheden men blot bragt den op til almindelig vedligeholdelsesstand. Du har således måske betalt en overpris for andelen. Du skal reagere straks og inden 6 måneder efter at du har indgået købsaftalen.
Gå til advokat og få hjælp til vurdering  af sagen.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.