Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Mulighed for opsigelse af erhvervslejemål?

Vi har i vores forening igennem flere år haft forskellige problemer med en erhvervslejer og dennes forretning. Vi har hidtil ikke set nogen mulighed for at opsige lejemålet, pga. lejelovens beskyttelse af lejer. Jeg har imidlertid nu fået at vide (via en bekendt, der sidder i bestyrelsen i en anden andelsforening), at der er en særregel ift. ophævelse af erhvervslejemål, som vi måske vil kunne benytte os af. Det drejer sig om, at man, som andelsforening, har lov til at opsige en lejer, hvis man har brug for de udlejede lokaler til egne formål/aktiviteter. Vi har i andelsforeningen ofte har snakket om, at det ville være dejligt med nogle ekstra rum til brug for foreningens beboere. Af formål kan nævnes: Udvidelse af vaskekælder m. tørrerum, parkering af barnevogne og evt. cykler, opbevaring af havemøbler mv. om vinteren samt et møde- og festlokale. Vi mener altså, at vi har mange behov, der vil kunne inddækkes ved inddragelsen af lokalerne. Kan I be- eller afkræfte, at vi har mulighed for en opsigelse på denne baggrund?! Og ydermere: Hvordan er så proceduren ifm. En opsigelse på disse præmisser? Samt, hvad vil de økonomiske konsekvenser være? Vil vi – ud over den manglende huslejeindtægt – også skulle finansiere sagsomkostninger, forretningens potentielle tab mv.?

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.