Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Mortifikation af andelsbevis

Ved salg af min andel i april 09 er jeg blevet bedt af administrator at overdrage andelsbeviset. Jeg har aldrig modtaget beviset da jeg selv købte lejligheden men istedet betragtet købsaftalen som “beviset” Advokaten for ejendommen har nu sendt en regning på 16.153 kr for mortifikation af et andelsbevis jeg aldrig har haft. Der findes ikke noget dokument hvor jeg har kvitteret for andelsbeviset og jeg mener derfor ikke at jeg skal betale for mortifikationen. Samtidig har de fre advokaten oplyst en pris på ikke over 10.000 som var et tilbagehold af købssummen men som er blevet til 16.153. Hvordan skal jeg forholde mig og hvad er mine muligheder for at gå videre med sagen?

Vores svar fra

  
Af standardvedtægten fremgår, at bestyrelsen kan udstede et nyt andelsbevis, for det tilfælde at en andelsbevis er bortkommet.  Der ses derfor ikke at være grund til at bekoste en mortifikationssag. I samme retning taler det, at andelsbeviset ikke er et ”værdipapir”, der er knyttet særlige rettigheder til, hvorfor det er at skyde over målet at bekoste en mortifikationssag.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.