Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Moms på fakturaer til andelsboligforeninger.

Gebyr på salg af andelslejlighed er i “Aftale om salg af lejlighed” ABFs standardkontrakt påført følgende ordlyd: Sælger betaler i henhold til adm.aftale, herudover udgifter ved aftalens udfærdigelse mv. til andelsboligforeningen med ialt kr. 5.000 + moms. Trods indsigelse er der fratrukket kr. 6.250,00 ved modtagelse af provenue. Endvidere er det normalt at andelsboligforeninge fratrækker så stort et beløb ved sådan en aftale, den er hverken blevet vurderet, fremvist eller på nogen måde involveret bestyrelse eller administrator.
  

Vores svar fra

Hvis ikke administrator er indvolveret forstår jeg ikke hvorfor gebyret skal momses. Foreningen er vel ikke momspligtig.
 
Hvis beløbet fremgår af standardaftalen er der næppe noget at stille op vedr. beløbets størrelse.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.