Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Modsiger bestyrelsen vedtægterne om fremleje?

Hej, Vi er i den situation, at min kæreste og jeg ønsker at flytte sammen i min lejlighed og dermed fremleje hendes andelslejlighed. Vedtægterne i hendes forening siger følgende omkring fremleje. §11.1 En andelshaver kan kun fremleje eller låne sin lejlighed med bestyrelsens tilladelse. Kun i helt særlige tilfælde, kan tillades fremleje i mere end 2 år. Bestyrelsen skal endvidere godkende fremlejetageren og betingelserne for fremlejemålet. §11.2 Fremleje eller lån af enkelt værelser kan tillades af bestyrelsen på de af den fastsatte betingelser. Umiddelbart ville vi ud fra ovenstående tolke det som om, at 2 år er standard perioden for fremleje. Bestyrelsen har dog meddelt, at de kun tillader fremleje i op til 1 år og for 6 mdr. ad gangen. Vi synes, at dette er en tilsidesættelse af ovenstående vedtægter omkring fremleje og andelshaverens rettigheder.

Vores svar fra

Jeg forstår “2 år” som værende den periode, der som udgangspunkt maksimalt kan fremlejes i. Bestyrelsen bør have en saglig grund for kun at ville tillade fremleje i 1 år og 6 mdr.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144 JAL@datea.dk www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.