Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Moderniseringstillæg i forb. med nystiftet forening

Da man for to år siden stiftede vores forening (inden jeg flyttede ind), blev det, for at sikre en ens huslejestigning for alle lejemål, besluttet at indføre et tillæg udover boligafgiften, svarende til skellet mellem basislejen (420 pr. m2 p.a.) og basisboligafgiften (779 pr. m2 p.a.). I vedtægterne står: Tillægget defineres som forskellen mellem den reelle leje pr. m2 p.a. for det enkelte lejemål, som den var gældende for tidspunktet for stiftelsen og kr. 420 pr. m2 p.a. Tillægget bortfalder efter ti år. Dette betyder altså at kun nogle af os betaler det ekstra tillæg (for mit vedkommende på 2000 månedligt), hvilket jeg ikke kan lade være med at finde enormt urimeligt. Er det overhovedet lovligt at lave sådan et tillæg, og hvad er mine muligheder for at få det lavet om?

Vores svar fra

Ja, det er lovligt at aftale et såkaldt moderniseringstillæg som betaling for de forbedringer der tidligere er sket af lejligheden.

Men det er normalt at man som andelshaver kan frikøbe et sådant moderniseringstillæg mod at  betale et engangsbeløb kontant. Jeg synes du skal forhøre dig hos administrator om dette.
  
Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.