Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Minoritetsbeskyttelse

Der er truffet beslutning om opsættelse af altaner.
Kan man samtidig på GF ved en flertalsbeslutning træffe beslutning om, at en 1. salslejlighed skal flytte sig et vinduesfag i forhold til stuelejligheden for at kompensere for mindre lysindfald og sollys. Stuelejligheden er i forvejen meget mørk og 1. salslejligheden ønsker af indretningsgrunde ikke at medvirke.
Er der domme på området?

Vores svar fra

Jeg er ikke bekendt med vejledende domme på dette meget specifikke spørgsmål, hvor jeg umiddelbart forstår det sådan, at der til en generalforsamlingen fremsættes et (minoritets)forslag om, at 1. sals lejlighedens altan/vindue skal flyttes lidt ”til den ende side” for at give stuelejligheden mere lys.

Nu kender jeg ikke de faktiske forhold på stedet, hvorfor vurderingen er generel.

Men der står klart, at der som udgangspunkt godt kan træffes beslutning om at opsætte altaner – også selv om de er til gene for stuelejlighederne. Men om stuelejligheden kan kræve et alternativt altanprojekt som mindsker skyggegenerne, som du beskriver, er jeg meget tvivlende overfor.

Hvis generne er meget voldsomme, kan der måske i særlige situationer kræves erstatning for værdiforringelse, men der skal meget til.

Mvh

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.