Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Minimumspris på andelslejligheder

Hej, Vi har i bestyrelsen talt om hvorvidt der er regler for minimumpriser på andelsboliger. Bl.a. i forbindelse med salg af lejligheder mellem familiemedlemmer har vi hørt at man selv kan bestemme prisen og i princippet aftale en pris på 1 kr. Men vi ved ikke hvad der er af regler for minimumpriser.

Vores svar fra

Der er som udgangspunkt ingen nedre grænse for, hvad man som minimum skal sælge sin andelslejlighed for. Uanset hvilken overdragelsessum, der aftales, skal køber naturligvis afholde de omkostninger, der er forbundet med handlen, og som påhviler køber at betale.

Såfremt et medlem af foreningen ønsker at sælge sin andelsbolig, skal vedtægternes overdragelsesbestemmelser blot iagttages. Det kan evt. være, at foreningen har en venteliste, som skal tilbydes lejligheden inden andelshaverens familiemedlemmer kan købe.

Du bør derfor tjekke overdragelsesbestemmelsen i vedtægterne inden der indgås overdragelsesaftale. Herefter kan I frit vælge prisen, så længe denne ikke overstiger lejlighedens maksimalpris, ABL § 5.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Afdelingsdirektør

DATEA AS

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.