Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Mini-badeværelse

Spørgsmål: Hej. Mit spørgsmål vedrører en treetagers hjørne-ejendom fra cirka 1900 med 2-værelses lejligheder i den ene fløj. Lejlighederne har et lille toilet og fælles brusebad i kælderen. En beboer har med dispensation fra kommunen installeret brusekabine i soveværelse med udluftning gennem vindue og vand/afløb fra køkken. Jeg bor på 3. sal med skrå væge og vil ikke bryde mig om en sådan løsning. Eksisterende toilet er kun cirka 90×140 cm med en skrå dør, så rummet faktisk er endnu mindre. Der er udluftningskanal, eltavle, og koldt vand i en lille hjørne-håndvask med afløb forbundet til toilet. Nabotoilettet, der en smule større ligger symmetrisk mod mit og har sædvanligt afløb gennem originale støbejerns rør. Er det muligt at omdanne det eksisterende toilet til kombineret toilet og brus? Altså få lagt varmt vand ind (cirka 3 m til køkken installation), afløb til toilet eller nabo rør, udluftning, samt gøre rummet tilstrækkelig tæt. Kan det godkendes af kommunen og er det i det hele taget en fornuftig løsning? Hilsen Jens

Vores svar fra

Hvis du ændrer dit toiletrum til et baderum, skal du søge tilladelse hos kommunen.
Et rum i den størrelse, som du beskriver, skal være indrettet med vådrumsmembran på alle vægge og hele gulvet. Der skal endvidere være gulvafløb fra et baderum, så du skal have afløbsrør ned til underboen.
 
Det kan godt lade sig gøre, at få indrettet et funktionelt baderum på meget lidt plads, men jeg vil anbefale dig, at lade en arkitekt udarbejde et forslag.
 
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
Tlf.: 3297 0107 / Fax: 3297 0137
E-mail: fei@eibyeogholmsgaard.dk
www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.