Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Midlertidigt fremleje mhp. salg

Vi har en andelshaver (et ægte par) som ønsker at fremleje deres andel, fordi de ikke kan sælge deres andel til den øndkede pris og kan ikke gør ned i pris på grund af gæld til banken.

De er i den situation at deres børn skal starte i skole i københavn og er derfor nød til at flytte har de oplyst.
Vi i bestyrelsen ser ingen mulighed for at give tilladelse til en fremleje da grunden ikke støttes af vores vedtægter som kun giver mulighed for fremleje når der er tale om en midligertidig fraflytning. De har dog en køber – som bare ikke er i stand til at købe andelen for nuværende på grund at gæld.

Da bestyrelsen ikke kan tillade en fremleje og vedtægterne ikke giver os mulighed for at dispensere – tænker vi at man kunne udarbejde en købsaftale, hvor overdragelse af andelen først er om et år og ibrugstagelsen er nu. Dermed er det et køb med en forudgående leje periode med salg som mål.

Kan bestyrelsen godkende sådan en aftale og ser I problemer med sådan en løsning.

Vores svar fra

Den model, som du beskriver for et køb nedenfor, vil jeg betragte som tangerende til omgåelse af fremlejeforbuddet – i hvert hvis den ny køber ikke kan stille sikkerhed for, at købesummen er til stede i form af deponering eller bankgaranti.
Hvis man vil gå så langt i bestyrelsen for at hjælpe, var det måske relevant at lade generalforsamlingen afgøre, om man vil lave en vedtægtsændring, hvor man i decideret kan tillade udleje i forbindelse med svigtende salg i op til f.eks. et år.

Mvh
ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.