Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Merudgift ved tagrenovering

Spørgsmål: Vi er i øjeblikket ved at få renoveret taget på vores ejendom. Der var i håndværkerens tilbud beregnet udgift til stillads på ejendommens ene side. Imidlertid har arbejdstilsynet været på besøg og krævet, at der ligeledes stilles stillads op på ejendommes anden side. Dette betyder en merudgift på ca. 60.000 kr. for foreningen. Mit spørgsmål går på, i hvor høj grad håndværkerens tilbud er bindende, og om det kan være rigtigt, at vi skal bøde for, at han tilsyneladende ikke har taget højde for, at der skal stillads på begge sider af bygningen.

Spørgsmålet er egentlig af juridisk karakter, men jeg giver alligevel et svar.

Det burde være kendt for alle i byggebranchen, at der skal stilles stillads op på begge sider af ejendommen, når der skiftes tag på den ene side. Det er sikkerhedsmæssige hensyn, som udløser dette.

Hvorvidt man kan gøre entreprenøren ansvarlig for det manglende stillads, kan jeg ikke svare på, men situationen ville kunne have været undgået, hvis foreningen havde benyttet en teknisk rådgiver. Så ville den fulde stilladsomkostning have været indkalkuleret i budgettet.

_____________________________

Med venlig hilsen

Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS

www.eibyeogholmsgaard.dk
_____________________________

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.