Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Mellemværender med sælger

Hej Vi har nogle mellemværender med vores sælger. Vi er en nystartet andelsforening. De første lejligheder blev solgt i februar 2005. Stiftende generalforsamling blev afholdt i august 2005. Efter salget blev vi opmærksomme på fugtproblemer i kælderen. Sælgeren forsøgte dette afhjulpet ved at tilslutte en slags varmeblæser. Dette hjælper en hel del, men koster meget i strøm. Kan man her sige, at sælger har opfyldt sin afhjælpningspligt eller kan vi stadig rette krav mod ham? Eller kan vi rette krav mod ham for den ekstra omkostning i form af el, som vi må bære? Vi har også problemer med fugt i opgangen. Dette forsøgtes afhjulpet for ca. halvanden år siden, men der sidder stadig meget kondensvand på vinduerne. Kan vi stadig rette krav mod sælger med hensyn til dette, eller burde vi have reklameret over dette på et tidligere tidspunkt. Der er to ejendomme i andelsforeningen (to baghuse). En af køberne fik at vide af ejendomsmægleren, at 7A (det ene baghus) ville blive malet på samme måde, som 7B. Dette er ikke sket. 7A står stadig med ’rå mure’. Er dette noget vi på nuværende tidspunkt kan reklamere over? Eller har vi også for længst fortabt denne ret? Helt generelt vil jeg gerne vide med hensyn til øvrige mangler, hvor lang tid efter købet, man kan rette krav mod sælger, og hvor lang tid der går, før denne ret er fortabt på grund af manglende reklamation eller passivitet. Jeg håber, at I vil svare på mine spørgsmål. Det vil være en stor hjælp, da vi udelukkende er unge mennesker i andelsforeningen, som ikke har tidligere erfaring med andelslejligheder eller køb af sådanne.
 

Vores svar fra

Dine mange spørgsmål kan, i rammerne af en  brevkasse, ikke uden en masse forbehold besvares tilfredsstillende. Jeg kan anbefale jer at  I som forening får vurderet sagen/sagerne af en kyndig byggeadvokat, der hurtigt kan gennemse jeres aftaler med sælger og vurdere om I kan få tvunget sælger til at leve op til egne løfter og almindelige krav til kvalitet af byggeri. Der kan være  store problemer forude for foreningen, hvis I  ikke får hold på jeres retsstilling og de mangler der kan være i ejendommen.
 
Jeg kan generelt vurdere at I  ikke har forspildt jeres muligheder. Der er  afhjælpningspligt for  bygherren  i forbindelse med  1 års gennemgangen og indenfor 5 år kan I rejse sagerne.  Advodan Århus kan hjælpe jer. Et møde for en gennemgang af sagen koster ikke alverden, når  foreningens risici og  gevinstmuligheder skal  vurderes og hvis der er  mangler af betydning og der skal gennemføres syn og skøn, evt retssag mv. er I  formentlig dækket af en retshjælpsforsikring via ejendomsforsikringen.
Held og  lykke med sagen.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.