Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Medregnes altaners m2 i lejlighederne?

Hej, I vores forening har 4 lejligheder fået godkendelse af bestyrelsen til at få opsat altaner i deres lejlighed (på gavlen af bygningen).

Bestyrelsens godkendelse er betinget af godkendelse af projektet af kommunen.

Vores spørgsmål handler om hvad etableringen af altaner betyder for foreningen, fx: Skal de ekstra kvadratmeter indregnes i lejlighederne, bør lejlighedernes husleje stige pga. altalerne, hvilken betydning har det for vores ejendomsvurdering, bør vi skrive noget i vedtægterne om altanerne.

Vores svar fra

Altanerne betyder næppe noget for fordelingstallene, da de ikke så sådan er en del af boligen. De kan medføre en højere vurdering i salgsøjemed. Er der ikke i forbindelse med tilladelsen til at lave altanerne lavet et vilkår om, at fordelingstallet stiger med et eller andet, er der efter min opfattelse ingen bagrund herfor.

Det kan ikke udelukkes, at ejendomsværdien ændres grundet altanerne. Det burde der være taget stilling til i forbindelse med tilladelsen hertil. Imidlertid vil en stigning i den anledning måske nok være af beskeden størrelse.

Det bør nok fremgå, at de pågældende selv skal vedligeholde disse i enhver henseende, herunder sammenbygningen med ejendommen. Men det kan i forvejen fremgå af vedtægterne.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.