Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Maximalpris

Vi er en lille andelsforening med 6 boliger på en gammel gård. I starten var vi et boligkollektiv/den lille andelsboligforening, men i slut 90erne, gik vi over til at blive vurderet efter vurderingsloven §33A, hvor hver enkelt andel bliver særskilt vurderet. Ligesom en enfamiliebolig betaler vi hver især ejendomsværdiskat, men kan også fratrække renter af fælles kreditforeningslån fra på vores selvangivelser. Mit spørgsmål er: Er vi underlagt andelsboligloven mht. maximalpris?

Vores svar fra

Andelsboligforeningsloven, der indeholder maksimalprisbestemmelserne, omfatter som udgangspunkt kun boligfællesskaber, hvor der til deltagelse er knyttet ret til eksklusiv brug af en lejlighed i ejendommen.

Det betyder, at loven modsætningsvis ikke omfatter boligkollektiver, hvor deltagerne kun har eksklusiv brugsret over et eller flere enkeltværelser, ikke over en egentlig lejlighed.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.