Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Mangler/vurderingsmand

Spørgsmål: Jeg er ved at skulle skrive under på en andelsbolig (sker onsdag). Der har boet en ældre dame siden 1940, så der er ikke sket de store forbedringer eller vedligeholdelse. Der er blevet slået 5.000 kr af prisen for ‘manglende vedligeholdelse’, hvilket jeg synes er i underkanten: Der er fjernet flere dørtrin, badeværelsesgulvet (1,5m2) er temmelig knoldet og mørkt/fugtigt ude i kanterne, der trænger fugt ud gennem tapetet i køkkenet hvilket maleren mente var pga. at væggene har været behandlet med kalk, al tapet der er sat op, er elendigt sat op og sidder løst flere steder. Der er en underlig uafsluttet stor skakt over køleskabet, hvor der er blottet ca. 2m2 væg hvor alle de 9 lag tapet der har været opsat gennem tiderne ses. Har mistanke om ulovligt EL oppe under et gipsloft – som i øvrigt er lovligt opført (En elektriker har kastet et hurtigt blik på noget der så skidt ud), hvilket jeg ikke er blevet informeret om. Jeg kender ikke de tekniske detaljer omkring at få fat i en vurderingsmand, men vil gerne høre hvordan det foregår. Jeg skal vel have sælger med på ideen om en ny vurderingsmand? Og hvilken RET har jeg til at få en ny vurdering? Venligste hilsner Nina
 

Vores svar fra

Det er meget vanskeligt at vurdere om fradraget har den rigtige størrelsesorden på det grundlag, jeg har.
Hvis du konstaterer fejl eller mangler ved lejligheden, når du har overtaget den, skal du hurtigst muligt tage kontakt til administratoren, som så foretager et tilbagehold i købssummen. Der findes en frist for, hvornår købesummen frigives til køber, men den skal du have oplyst af en administrator eller en advokat.
Der må være foretaget en vurdering af lejligheden, når der er anført et tilbagehold, så jeg synes, at du skal tage udgangspunkt i denne vurdering. Det er normalt sælger, der foranlediger vurderingen foretaget.
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
Tlf.: 3297 0107 / Fax: 3297 0137
E-mail: fei@eibyeogholmsgaard.dk
www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.