Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Manglende vedtægter

Jeg bor i en lille andelsforening med 3 lejemål på Amager. Vi købte huset for 3 år siden, skrev straks under på stiftelsesdokumentet, der slår fast, at vi er en lille andelsforening, og at der skal foreligge underskrevne vedtægter fem dage senere. Det er imidlertid aldrig sket, idet den ene andelshaver nægter at underskrive de vedtægter, vi har forhandlet os frem til. Vi to øvrige andelshavere har skrevet under på flere forskellige udkast for at sikre lovligheden af foreningen i forhold til realkreditlån, rentefradrag m.m. Nu føler vi os bondefanget, da vi jo ikke kan tvinge dem til at skrive under, men samtidig heller ikke sælge vores andele uden vedtægter. Jeg håber aldrig, I har hørt noget lignende, men måske I alligevel kan fortælle os, om vi rent juridisk har nogen som helst mulighed for at komme ud af kniben – altså tvinge dem ud eller selv få mulighed for at sælge og flytte.

Vores svar fra

Ja, jeg mener I har en udvej. Det er nødvendigt at I kontakter en advokat. Hvis ikke I kan blive enige om vedtægter må de andre andelshavere fraflytte, hvilket jeg umiddelbart mener de kan blive nødt til.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.