Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Manglende vedligeholdelse

Jeg har købt min andelsbolig for ca. halvanden år siden. Jeg har opdaget, at køkkenvæggen er blevet fugtig og muggen, og tapetet er begyndt at falde af. Det viser sig, at fliserne og fugerne i badeværelset er revnet, og vand fra badstedet er begyndt at sive ind. Og gør køkkenvæggen fugtig på den anden side. Mit spørgsmål lyder. Er det noget, som jeg selv skal betale for? Eller er der sket en fejl, da lejlighedsvurderingen blev foretaget, og man dengang ikke var opmærksom på den manglende vedligeholdelse i badværelset, som har ført til revner og sprækker i væggen og påført køkkenvæggen skade? Vil min andelsboligforening(s forsikringsselskab) være forpligtet til at betale for renovering af flisevæggen på badværelset?

Vores svar fra

Du er nødt til at anmelde forholdet til A/B’s bestyrelse. Herefter må man igangsætte en undersøgelse for at finde ud af hvorfra problemet stammer.

Hvis det er et facadeproblem kan det være A/B’s ansvar. Hvis badeværelset er opført i strid med bygningsforskrifter kan det være sælgers ansvar. Der kan dog være en forældelsesproblematik i.f.t. sælger.

Du må først få undersøgt sagen af en fagmand.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.