Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Manglende referat.

 I forbindelse med salg af vores andelslejlighed opdagede vi at der mangler referater fra generalforsamlinger fra 2004-2008. Da vi nu skal sælge og har en interesseret køber skal han bruge et referat til sin bank af forskellige årsager og kan selvfølgelig ikke blive budt på et referat fra før sælger overhovedet var flyttet ind. Spørgsmålet er: Er dette lovligt og hvis vi nu ikke får solgt vores lejlighed pga. foreningens manglende dokumentation kan det så være rigtigt at vi skal bøde for deres fejl ved at skulle trækkes med 2 huslejer? 

Vores svar fra

Ifølge andelsboligforeningsloven – og formentlig jeres vedtægter, som du bør kontrollere – har køber alene krav på at modtage det seneste årsregnskab.

Hvis overdragelsen gennemføres af administrator, vil administrator normalt fremsende årsregnskabet sammen med overdragelsesaftalen og jeg vil derfor foreslå, at du under alle omstændigheder kontakter administrator med henblik på at modtage årsregnskabet.

Du skulle dog gerne selv have modtaget årsregnskabet i forbindelse med den sidste ordinære generalforsamling og det er derfor tvivlsom om foreningen kan ifalde ansvar, hvis dette er tilfældet.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.