Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Manglende oplysninger om omlægning af andelsboliglån i forbindelse med køb

Hej, Jeg har købt en andelsbolig med overtagelse pr. 1. dec 2011 (fortrydelsesretten er udløbet), og blev i forbindelse med købet oplyst om, at lånet var et F10 lån afdragsfrit frem til 2017. Efter en tilfældig samtale med formanden for foreningen finder jeg ud af, at der afholdes ekstraordinær generalforsamling midt dec fordi lånet skal omlægges. Burde jeg ikke været blevet informeret om dette af mægler i forbindelse med købet, som blev afsluttet for godt en uge siden?

Vores svar fra

Jo. Sælger burde have give indkaldelsen til dig. Ejendomsmægleren burde oplyse dig om den ekstraordinære generalforsamling, hvis han har viden herom. Andelsboligforeningens bestyrelse burde have orienteret dig – I har måske haft et møde, hvor du blev som godkendt som ny andelshaver?

Men det korte af det lange er, at du nu er andelshaver. Hvis sælger havde viden om den ekstraordinære generalforsamling, da I handlede, er han måske erstatningsansvarlig. Men det bliver mere end vanskeligt at opgøre erstatningskravet.

Jeg læser dit spørgsmål således, at ydelsen til realkreditinstituttet – og dermed fællesudgifterne – forhøjes. Men det modsvares af en tilsvarende nedgang i gælden. På den måde foretager I i realiteten en opsparing, og du lider ikke noget tab.

Det kan være, at retstilstanden er anderledes, hvis forhøjelsen er så stor, at du ikke kan klare fællesudgifterne fremover.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.