Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Mangelfuld isolering

Spørgsmål: Jeg henvender mig til jer, fordi jeg bor i et rækkehus på 100 kvm bygget i 2002. Jeg er første ejer og flyttede ind medio juni 2002, da huset var færdigbygget. Grunden til henvendelsen er, at jeg ikke trives i huset, da jeg stort set altid fryser!Der er en piftende træk i huset, som gør, at jeg – faktisk både sommer og vinter – er iskold fra fod til knæ og hele ryggen, hvis ikke jeg sidder klinet op ad plaider og puder. Jeg har gjort opmærksom på det mange gange, men det lader til, at specielt mit hus er “uheldigt” på dette punkt, så intet er sket, og – indrømmet – jeg har ikke haft tid (er alene og arbejder 10-12 timer i døgnet) til at forfølge det. Imidlertid er det nu blevet så stort et problem – og ekstremt dyrt – at jeg føler, at jeg må gøre noget. Som sagt er huset 100 kvm stort og min varmeregning ligger på ca. kr. 15.000,- årligt – OG SÅ FRYSER JEG I PARENTES BEMÆRKET STADIG. Det mener jeg ikke, kan være rigtigt! Jeg er – i parentes bemærket – IKKE nogen frossenpind generelt – tværtimod! – Jeg har faktisk ingen problemer med at sidde og fryse udover lige akkurat i mit eget hus. Venner, der besøger mig føler også kulden og vil helst have fødderne løftet fra gulvet. Da huset er så nyt, som det er, har jeg nu besluttet, at noget bør gøres. Mit spørgsmål er derfor, om det vil være en god idé at få lavet en termoundersøgelse af huset (som jeg vel selv må bekoste?) Alternativt en undersøgelse med infrarøde stråler – hvad kan I råde mig til? Og – ikke mindst – skulle en given undersøgelse vise, at huset simpelthen er mangelfuldt isoleret, hvem hæfter så? Jeg ser meget frem til jeres svar. Med venlig hilsen Birgit

På det foreliggende grundlag kan jeg kun konstatere, at der er noget helt galt. Der må ikke være et uønsket luftskifte i et nybyget hus.
 
Det tyder på, at der dels mangler isolering og dels mangler fuger.
 
Jeg vil anbefale, at spørgeren tager kontakt til en bygningssagkyndig, for at få foretaget en nærmere undersøgelse af forholdene.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.