Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Mangelfuld El attest ved salg/køb

Ifm salg af min andelslejlighed 1. juni 2011 fik jeg udarbejdet en el attest, da jeg havde fået udført el-arbejde i lejligheden imens jeg boede der. Køber vender tilbage til mig i August og siger at hans elektriker påviser mangler og fejl på el i lejligheden og at el-attest efter hans vurdering intet er værd. Jeg har foreslået at køber kontakter elektriker, der lavede el-attest, da han også arbejder for andelsforeningen. Det vil sælger ikke, han vil have mig til at betale 10.000 kr for at udbedre fejlene. Skal jeg betale køber eller er handlen afsluttet ?

Vores svar fra

Som det fremgår af din beskrivelse af situationen kan selv fagfolk af og til have helt forskellige opfattelser af, om noget af lavet håndværksmæssigt korrekt/lovligt eller ej.

Hvis andelshandlen ellers er afsluttet med at du har fået hele købesummen udbetalt via foreningens administrator, er situationen den, at det er køber, som må bevise, at det er det første elektriker som har taget fejl.

Det er ikke nok, at køber tropper op med egen elektrikers udtalelse. I så fald må han bede om syn og skøn (retten udpeger en uvildig skønsmand) via retten for at få et bevis for at installationerne er ulovlige. Først her kan køber have et retsligt grundlag for at bede dig om at betale penge.

Om køber vil gå så langt som med en stævning/syn og skøn ved jeg ikke (også på grund af sagsomkostninger), så hvis du vitterlig vurderer, at installationerne var i orden, så er min anbefaling at du blot ser tiden an uden at gøre så meget mere end at afvise kravet som udokumenteret.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.