Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Må vi godt have andelsbolig både på Bornholm og i KBH?

Vi har en andelslejlighed i Kbh.
Må vi godt købe en andelslejlighed på Bornholm også?
Vi vil bruge den på Bornholm til ferie, weekender mv.

Vores svar fra

Hej Karin

Tak for dit spørgsmål.

Det lyder som en god ide med en andelslejlighed på Bornholm. Problemet med at erhverve flere andelsboliger er, at det af langt de fleste foreningens vedtægter fremgår, at der som medlemmer kan optages enhver “…som bebor eller samtidig med optagelsen flytter ind i en bolig i foreningens ejendom…”.

Da I kun vil anvende lejligheden i ferier og weekender opfylder I ikke dette bopælskrav, hvorfor I ikke vil kunne erhverve en andelslejlighed med bopælspligt.

Med venlig hilsen

Erik Matthiesen
Advokat (H)

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.