Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Må salgspriser for andele oplyses?

Da andele maks kan sælges til en maksimalpris, som ofte er 25-30% højere, end den reelle pris sælger opnår i øjeblikket, kan bestyrelsen så frit oplyse til foreningens medlemmer, hvad de enkelte andele løbende bliver solgt til eller falder det ind under en personfølsom oplysning, som det ikke er muligt at give uden samtykke både fra sælger og køber. Den enkelte andels lovlige maksimalpris kendes naturligvis af alle i foreningen i forbindelse med generalforsamlingen prisfastsætter maksimalprisen for de respektive andele iht. lovgivning og vedtægter, men det er naturligvis rart for andelshavernes økonomi at vide, om maksimalprisen egentlig holder ved aktuelle salg.

Vores svar fra

Kære Spørger,
Der er ikke noget til hinder for at bestyrelsen helt neutralt oplyser de konkrete overdragelsessummmer.

Der er ikke nogen bestemmelse i standardvedtægten, der forbyder bestyrelsen at videregive konkrete overdragelsessummer og da der endvidere ikke er nogen bestemmelser i andelsboligloven, der regulere bestyrelsens ageren i så henseende, må svaret findes i straffeloven.

Straffeloven indeholder i § 264d følgende bestemmelse om, at den “..der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden” kan straffes.

Bestemmelsen finder anvendelse på private forhold, som åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Helt neutrale oplysninger, om handelsprisen for andele er efter min vurdering ikke så følsomme oplysninger, at de kan forlanges unddraget offentligheden.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.