Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Må man sætte fælles udgifter på enkelte beboere?

Spørgsmål: Kære Andelsboligportal,
I foreningen vil de gerne have udskiftet taget. De har desværre ikke råd til det, så de vil gerne udvide de øverste lejligheder med knopskydninger, således at de ekstra huslejeindtægter dækker det de mangler til taget. Jeg bor desværre i en af de øverste lejligheder. Da jeg i for et års tid siden købte lejligheden blev jeg gjort opmærksom på at de ødelagte lister, fodpaneler og døre skulle jeg selv betale for at erstatte, idet det intet har med foreningen at gøre. Det er beboernes egne, og lejligheden er købt som beset. Desuden fik jeg at vide at vinduerne var foreningens, og derfor må jeg ikke male/lakere dem indvendigt. Når jeg ser på foreningens priser for knopskydningen, føler jeg mig dog noget snydt, da: 1. Jeg skal selv betale for vinduerne, selvom de ikke eges af mig. 2. Jeg skal betale for isolering og dampspærre til en værdi af over 100.000 kr. Såvidt jeg ved er det da en del af taget iflg. byggelovgivningen, og vedrører alle beboere, og ikke kun de øverste etager. 3. De sælger de rå kvadratmeter til den fulde andelskrone, hvorved knopskydningen får en samlet pris på over 15.000 kr kvadratmeteren mod de 6500kr for alle andre kvadratmeter i bygningerne. Dette fordi forbedringerne vil koste hver beboer 9700kr pr kvadratmeter. 4. Væggene mellem beborene skal de øverste etager også betale, selvom der i vedtægterne står at vægge mellem beboere er andelsforeningens ansvar. Dette gælder også varmeinstallationer. 5. Jeg ved de har fået tilskud til knopskydningerne/taget af kommunen, men dette tal figurerer ingen steder i deres oversigter. Derimod står der et “Tilskud fra foreningen”, som gør at det “kun” kommer op på de 15.000 kr pr. kvadratmeter. I indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling, har bestyrelsen skrevet at medmindre vedtægtsændringerne til knopskydningerne får flertal, vil huslejeudgiften stige med 17% for alle beboere. Umiddelbart vil jeg antage at samtlige beboere i foreningen, som ikke står til at skulle forøge deres månedlige udgifter med op mod 6000kr (lån og forøget husleje) naturligvis stemmer ja til forslaget, alene af den grund at de ikke ønsker en forhøjet husleje. Er det lovligt, det de gør? Hvad skal jeg gøre?

Kære  Rikke

Undskyld at jeg ikke har svaret dig før, og at du derfor ikke havde mit svar inden generalforsamlingen.

Det du skal holde dig  for øje er at der ikke er nogen der kan pålægge dig at købe disse kvm. dette kan alene pålægges ved salg og kun i nogen tilfælde.

Jeg vil foreslå at du tager en snak med jeres administrator om projektet idet jeg alene vil bemærke at prisen vil være normal andelsværdi plus de forbedringer der foretages – altså etableringen af rummet. Prisen virker altså ikke helt ved siden af idet jeg dog ikke kan tage stilling til projektet her på portalen.

Håber I finder en løsning.

Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.