Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Må man eje flere andelsboligere i samme forening?

Hej Vi står overfor en mulig meget høj stigning i vores andels krone, og køb af en anden andel i vores forening, Hvad nu, hvis man ikke kan sælge sin andelsbolig, pga. af prisen ryger i vejret og man allerede har købt en anden andelsbolig i samme foreningen? Kan man eje flere andels boligere i samme forening? Der står ikke noget vores vedtægt om, at det må man ikke? Skal andels foreningen overtage den andel man ikke kan sælge? Med venlig hilsen Mads Andersen
Foreningsnavn: Oehlensted
Navn: Mads Andersen

Vores svar fra

Kære Mads Andersen
Nej det må man principielt ikke, da der er forbud mod passivt medlemskab til en andelsboligforening, hvilket betyder at man kun må eje en bolig, hvori man er forpligtet at tage bopæl(hovedreglen).Man skal altså afstå den ene andelsbolig ved køb af den anden. Men om det skal ske pr samme dato eller om der i din forening tillades en forskydning på  en eller flere måneder, må være op til de regler der hidtil har været praktiseret i foreningen, eller som fremgår af vedtægterne.Men principielt skal der ske afståelse således at en andelshaver ikke spekulerer i værdistigning på den bolig der skal afstås.
mvh
henning petersen
advokat
advodan heslingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.