Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Må jeg fraflytte min lejlighed i en periode

Kære Andelsportal.dk Jeg er studerende og rigtig glad for min lejlighed. Men jeg vil gerne prøve at bo på kollegium og har derfor spurgt bestyrelsen i andelsboligforeningen, om jeg må leje min lejlighed ud i en periode, mens jeg bor på kollegium. De svarer, at jeg ifølge lejeloven ikke må leje lejligheden ud. Mit spørgsmål til jer er, om jeg kan søge dispensation fra lejeloven, og hvor jeg i givet fald skal søge. Jeg kunne også bare sælge lejligheden, men jeg vil gerne tilbage til den, når jeg har afprøvet min drøm om at bo på kollegium. Jeg håber, I kan give mig et svar.

Vores svar fra

Du er nødt til at rette dig efter vedtægterne som normalt følger lejelovens bestemmelser.
Hvis dette er tilfældet her, har du ikke noget krav på at kunne fremleje. Det kræver da en tilladelse fra bestyrelsen eller evt. fra generalforsamlingen.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.