Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Må et barnebarn bebo mormors bolig

Hej det jeg vil spørge om er når min svigermor er kommet på plejehjem og stadig betaler til boligen,må hendes barne barn så bo i den indtil et evt.salg,der kan jo for tiden gå både et halvt eller 1,1/2år før et salg. boligen har jo bedst af at blive beboet så derfor, og skal man i et sådan tilfælde have co.adresse da det jo stadig er svigermor der er ejer.

Vores svar fra

I mange andelsboligforeninger er der bopælspligt, hvorfor andelen må sælges da din svigermors fraflytning er af permanent karakter. Er ABF’ standardvedtægt gældende i foreningen, er det desværre ikke muligt at fremleje lejeligheden, da dette kun er tilladt i forbindelse med midlertidigt fravær og idet der ikke gøres undtagelse herfor i tilfælde af svigtende salgsmulighed. Almindeligvis indeholder vedtægterne bestemmelse om, at andelen alene må benyttes som helårsbolig for andelshaveren  og dennes husstand. Børnebørn er almindeligvis ikke omfattet af husstanden.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.