Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Må bestyrelsen omlægge lån selv?

Hej!
I vores andelsboligforening overvejer vi at omlægge vores realkreditlån og eventuelt banklån. Der er dog noget uvished omkring bestyrelsens bemyndigelse til at omlægge lånet. Kan man skrive ind i vedtægterne at bestyrelsen må omlægge et lån uden om generalforsamlingen? Og er det en god idé?

Vores svar fra

En bestyrelse i en andelsboligforening kan træffe beslutning om omlægning af lån, optagelse af lån eller forlængelse af et låns løbetid, hvis bestyrelsen enten har fået mandat på en generalforsamling eller har bemyndigelse via foreningens vedtægter.

Vi anbefaler, at omlægning af lån er et fast punkt på den ordinære generalforsamling, og at bestyrelsen på den måde hvert år får fornyet sin bemyndigelse til at omlægge lån. Herved bliver låneomlægning per automatik et emne som både bestyrelsen og medlemmer skal forholde sig til, og emnet bliver herved ikke glemt.
– Lasse Andersen

Lasse Andersen
Om forfatteren Lasse Andersen er erhvervsrådgiver i Nordea Boligforeninger, og er specialist i finansiering af andelsbolig- og ejerforeninger. Du kan kontakte ham, hvis jeres forening har brug for hjælp til finansiering af vedligeholdelses- eller forbedringsarbejder på ejendommen. I er mere end velkommen til at aftale møde med Lasse eller med en kollega fra Nordea.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.