Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

m2-pris til fremtidig vedligehold

Hvor mange kr. pr. m2 bør afsættes til fremtidig vedligehold ? Foreningen har 26 lejligheder, med i alt 2211 m2 i henhold til BBR. Ejendommen er opført i 2001/2002. Vi har hidtil lagt ca. 70.000 kr. til side pr. år, taget af foreningens overskud (stort set det hele), men det er ikke retfærdigt, da ikke alle lejligheder er lige store. I forbindelse med en låneomlægning ønsker vi at oprette en vedligeholdelseskonto, hvortil der skal indbetales efter lejlighedens størrelse. 

Vores svar fra

 
Der er ikke noget lovkrav om hensættelse til vedligeholdelse i en privat andelsboligforening.

Hvad der skal hensættes må derfor bero på ejendommen alder og vedligeholdesstand.

Efter lejeloven skal der i udlejningsejendomme for 2009 hensættes 71 kr. pr m2, men det er nok i overkanten for et byggeri der ikke er ældre end jeres, men som anført beror det på en konkret vurdering. Kontakt evt. en teknisk byggesagkyndig.

Med venlig hilsen 
ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.