Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Lovpligtige forsikringer?

Hej det drejer sig om at der er sket en skade på mit toilet . Jeg skal det samme sige at det ikke er selvforskyldt ,da skaden er sket fordi toilet røreret er gennemtæret. Nu til problemet ,min andesbolig siger at det er min egen forsikring der skal dække det da andelsboligforeningen ikke har nogen forsikring . Nu har jeg haft 2 vvs mænd ude og kigge på skaden begge siger at der ab mysundegades ansvar at have en forsikring og det er rent faktisk LOVPLIGTIGT er det rigtigt? Jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal henvende mig er det ejndomsstyrrelsen jeg skal have fat i ? Og kan man holde sin andelsboligforening økonomisk ansvarlig hvis den har sjusket med sine forsikringer? Jeg håber i kan hjælpe mig, på forhånd tak. Ps jeg kan ikke bruge mit toilet for hvis jeg trækker ud ,drypper det hos naboen!

Vores svar fra

En del foreninger har tegnet glas- og kummeforsikringer, men der er ikke nogen lovgiven pligt dertil.
Det kan dog være, at du har krav på at foreningen har sådan forsikring, hvis det fremgår af boligaftalen.
Er der ikke tegnet forsikring, og har foreningen ikke en pligt til at tegne en sådan efter boligaftalen, afhænger din retsstilling af hvem der ifølge vedtægterne har vedligeholdelsespligten.
Jeg håber nærværende besvarer din henvendelse.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.