Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Lovligt at bebo sin andel kun 6 mdr. årligt

jvf. Lov om Andelsboligforeninger forbud mod passivt medlemskab, hvilket blandt andet indebærer at en andelsboligtager skal bebo sin andelsbolig, både i relation til folkeregisteret (skat mv.) men også rent faktisk. Hvordan er man stillet i forbindelse med pensionering og man ønsker at bo i udlandet i 6 mdr af året og i sin andelsbolig de andre 6 måneder (for at leve op til krav om ikke at være udlandsdansker). Hvis det i forhold til Lov om Andelsboligforeninger er lovligt, kan foreningen så kræve at man bebor sin lejlighed alle årets 12 måneder? 

Vores svar fra

Jeg vil foreslå, at du kontakter din revisor for et sikkert svar for så vidt angår, din skattemæssigt stilling. I forhold til andelsboligforeningen, gælder der både et bopælskrav i andelsboligforeningsloven og i vedtægten, såfremt foreningen benytter standardvedtægten, hvilket du bør kontrollere.
Det er i sidste instans foreningen, der i foreningsretlig sammenhæng skal vurdere, om bopælskravet er overholdt. Hvis I rent faktisk tager ophold i og beboer lejligheden i minimum 6 måneder om året, vil dette nok blive accepteret af foreningen.
Jeg henleder i den forbindelse endvidere opmærksomheden på boligreguleringsloven, hvorefter du har pligt til at foretage anmeldelse til kommunalbestyrelsen, hvis lejligheden står ledig i mere end 6 uger. Kommunen vil i den forbindelse kunne anvise en lejlighedssøgende til lejligheden, hvorefter du har pligt til at leje ud til denne.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.