Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Lovliggørelse

Hej Jeg har fået et krav om lovliggørelse nu hvor jeg er ved at fraflytte. Det handler om to ting på badeværelset. Det ene omhandler rør på badeværelse hvor der er skjulte samlinger i væg. Jeg har ikke etableret dette, men dette var sådan da jeg flyttede ind og der var disse lovlige. Skal jeg da hæfte for dette? Et andet forhold omhandler manglende smøremembram under badeværelsesgulv. Jeg fik tilsendt et brev om et utæt gulv og foreningen rekvirerede håndværkere til at udføre arbejdet. Jeg havde intet med det at gøre og nyetableringen er udført med en ulovlig manglende smøremembram. Arbejdet er blevet udført for ca. 7 år siden men som sagt, var det ikke mig som rekviredede arbejdet. Skal jeg da hæfte for dette? Jeg håber I kan hjælpe mig med disse tvivlsspørgsmål. Mvh Rasmus Zoffmann
Ejerforeningsnavn: Hjorthøjgård
Navn: Rasmus Zoffmann 

Vores svar fra

Kære Rasmus Zoffman
Du hæfter ikke for skjulte rør fejl, medmindre du selv har stået for monteringen heraf i sin tid.Som andelsboligtager har du brugsretten til en bolig der stilles dig til rådighed af foreningen på nærmere vilkår. Det er foreningens problem (således som du beskriver problemstillingen)

Ligeledes med Smøremembramen (hvad det så er ).Når du ikke selv har stået for reparationen og ikke selv har betalt herfor er det foreningens problem. Ligeledes hvis du ikke har rekvireret arbejdet for 7 år siden, ikke definerede hvori arbedet skulle udføres, ikke godkendte det udførte arbejde, men betalte efter forlangende fra foreningen.
Mit svar er baseret på din korte beskrivelse og kan ikke gøre det ud for en egentlig juridisk vurdering af din sag.

Med venlig hilsen
henning petersen
advokat
advodan helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.