Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

lovliggørelse af mur bue

Hvem har ansvaret for en murbues lovliggørelse, hvis murbuen er opført før foreningens oprettelse ? Kan andelshaver ved et salg blive gjort økonomiskt ansvarlig for konstruktionen udført af lejer før foreningen blev oprettet, eller er dette ikke foreningens ansvar ? det siges at foreningen tog ejendom som beset ( her forstås den første bestyrelse og stiftende generalforsamling)

Vores svar fra

Det skal først klarlægges, hvorvidt murbuen tillige var ulovlig på tidspunktet for murbuens opførsel. Endvidere skal vedtægternes bestemmelser gennemgås med henblik på, hvorvidt vedtægterne regulerer forholdet. Såfremt vedtægterne ikke regulerer forholdet og der ikke er tvivl om, at den ulovlige bygningsindretning er foretaget før foreningens stiftelse, er det som udgangspunkt foreningen der skal afhjælpe manglen. 

Såfremt foreningen købte ejendommen i den stand den var, er man som udgangspunkt afskåret fra at gøre mangelsindsigelser gældende overfor sælger af ejendommen.

Med venlig hilsen
Anne Trankjær
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.