Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Lovlig oprettelse af andelsboligforening når bygherre kun har solgt 16. ud af 22. boliger,.

2007. belv andelsboligforeningen Havnsø Kystpark 6 anmeldt som andelsselskab af bygherre Vesta Management. Advokater var her Holbæk Råd & Ret. Der blev oplyst at der var indgået salgsaftale med 6 ud af de ialt 8 boliger, der ikke var solgt, med navn & adresse. Alle 6 oplyste købere, har ikke efterfølgende købt andelsboligbevis. 2008. sælger bygherren 5 boliger til et andelsselskab og forlanger andelsbeviser til alle 5 boliger. Hvis ikke bestyrelsen ville godkende købet, ville bygherren ikke betale boligafgift på de 5 boliger, idet han fastholdte at han kunne sælge til, hvem det passede ham. Er oprettelsen af foreningen og kravet fra bygherren lovlig iflg andelsboligloven ?

Vores svar fra

For at kunne besvare dit spørgsmål skal jeg se andelsboligforeningens vedtægter og seneste regnskab samt gerne referatet fra den stiftende generalforsamling.

Umiddelbart lyder konstruktionen meget bemærkelsesværdig, idet det normalt kun er privatpersoner, som kan være andelshavere og dermed eje andelslejligheder.

Hvis du sender mig ovennævnte dokumenter, undersøger jeg meget gerne sagen yderligere.

Med venlig hilsen

Colliers Ejendomsadministration A/S

Carsten Volden

Direktør

Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.