Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Lovkrav til etablering af andelsboligforening

Hvor mange boliger skal en ejendom indeholde for at etablere en andelsforening? Jeg har en villa indeholdende 4 boliger med separat indgang, køkken og bad på total 353 kvm beboelse som pt er udstykket som 2 ejerlejligheder. Kan denne ejendom laves om til en andelsforening?

Vores svar fra

Som udgangspunkt kan man godt komme ud af/opløse en ejerlejlighedsopdeling (hvis du selv ejer begge/alle ejerlejligheder) og i stedet stifte og danne en andelsboligforening. Så kommer du i stedet ind under reglerne i andelsboligforeningsloven, idet denne lov træder i kraft, hvis der er tale om en ejendom med flere end 2 beboelseslejligheder.

I din situation handler det dog om at få en fyldestgørende rådgivning om, hvilke muligheder, der bedst kan betale sig, da der er mange faktorer i vægtskålen herunder:
· Ejendommens nuværende status herunder – i forhold til antallet af registrerede godkendte helårsboliger/lejlighedeer.
· Om der evt. kan ske yderligere opdeling i ejerlejligheder
· Om der vil blive stillet ændrede bygningsmæssige krav ved omdannelse
· Foruden en række andre spørgsmål herunder af skattemæssig betydning

I denne situation bør du søge konkret rådgivning hos en advokat for at få belyst dine mulighederne nærmere.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.