Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Lovgivning

Hvor kan jeg evt. finde lovgivning angående altan, vi er en mindre forening alle andre end stue lejlighederne har altan, men os i stuen vi er med til at betale for vedligeholde af deres altaner, nu vil jeg høre om der findes lovgivning, der giver mig tilladelse til at bygge en altan, vi taler om ens altaner til stuerne, kan man forbyde mig det?

Vores svar fra

Der er byggetekniske regler. En altan kræver en byggetilladelse, og det er ejeren – altså andelsboligforeningen – der skal søge. Så der skal en godkendelse fra andelsboligforeningen til. Det kan være en god idé at drøfte sagen med teknisk forvaltning, så du har en fornemmelse af hvad, der kan gå igennem.

Altanen kan gennemføres som en individuel forbedring. Så betaler du, og du får en del af udgiften tilbage ved salg.

Det kan også vedtages, at andelsboligforeningen betaler altanen. I så fald skal afklares, om din boligafgift skal justeres. Det kan blive ganske svært at opnå de fornødne flertal.

Bl.a. historiske årsager er baggrunden for, at der er forskel på andelsboligerne. Men også beliggenheden indebærer forskel på boligerne. Andelsboligforeningen fastsætter boligafgifterne, og de skal være meget uretfærdige for, at andelsboligforeningens skøn kan tilsidesættes. Så du har ikke krav på, at andelsboligforeningen financierer din nye altan.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.