Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Løsrivelse

Vi bor i en forening med 10 huse, der ligger 2 foreninger ved siden af. Det er total 27 ens huse, der er bygget i 3 omgange med 3 forskellige foreninger. Hvis vi ønsker at skifte forening, fra den vi er indmeldt i parken 3 til parken 2. Hvordan skal vi forholde os til dette, er det overhoved muligt. Parken 2 har holdt afstemning, og vi er velkommende. Vi er 4 boliger der ønsker dette, vi ligger for os selv lige ved siden af parken 2. Alternativ hvilken muligheder, har vi for at købe vores boliger fri af parken 3. Det skal lige siges at der hersker en meget dårlig stemning i parken 3, der er for mange høvdinge. dette er årsagen til at vi ønsker at skifte til parken 2.

Vores svar fra

Uanset den selvstændige placering af andelsboligerne, er der naturligvis stadig tale om en del af foreningens samlede ejendom som skal frasælges.

Principielt vil I godt kunne løsrive/købe jeres andelsboliger fra foreningen forudsat, at forslaget kan opnå det fornødne flertal til det kan godkendes på foreningens generalforsamling. Med forbehold for mit kendskab til foreningens vedtægter vil jeg umiddelbart vurdere at det kan enstemmighed blandt andelshaverne af foretage et frasalg af en fastbestanddel af foreningens ejendom.

Det er ikke en let manøvre, og vil være et omfattende projekt som vil kræve diverse myndighedsgodkendelser mv., men forudsat at den anden andelsboligforening er indstillet på at tilkøbe jeres andelsboliger, så vil det godt kunne lade sig gøre.

Jeg må på det kraftigste råde jer til at alliere jer med en advokat inden i kaster jer ud i et sådanne projekt.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 43 01 12
Email: rnil@advodan.dk -| www.advodan.dk/holbaek ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.