Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Liste lofter

Spørgsmål: Jeg har fundet ud af, at der er flere af beboerne i forenigen, som har nedsænkede listelofter. Jeg ved, at nedsænkningen er ulovlig, men er nu i tvivl om listelofterne også er det. Kan I fjerne al tvivl? Det er noget af en kattepine jeg sidder i, som ny formand, for det er en fejl fra tidligere bestyrelser, at de ikke har gennemgået lejllighederne ved salg og sørget for at ulovligheder ikke fandt sted, men hvormeget kan og skal jeg lægge overpå andelshaverne? Flere af dem har købt lejlighederne i god tro. På forhånd mange tak. Med venlig hilsen Charlotte

Dette spørgsmål har en vidtrækkende karakter, fordi der findes et utal af ulovlige nedhængte lofter. Man bliver alligevel nødt til at forholde sig til det, fordi disse lofter udgør en brandrisiko.
 
Når vi som vurderingsmænd konstaterer et nedhængt loft, bliver det påtalt, og der bliver reduceret i den samlede sum for vurderingen.
 
I dette tilfælde er der tilsyneladende ikke gjort indsigelser mod de nedhængte lofter, og det stiller situationen anderledes. Jeg vil anbefale, at man gør de nuværende andelshavere opmærksomme på, at lofterne er ulovlige, og opfordrer dem til at bringe forholdet i orden. Hvis man samtidig foreslår andelshaverne, at de istandsætter lofterne bag de nedhængte lofter, og opsætter glasfilt på dem, vil istandsættelsen blive godskrevet ved fraflytning, og det kunne være en mellemløsning, som alle parter kunne blive tilfredse med.
 
Som jeg læser spørgsmålet, bruger foreningen ikke en udefra kommende vurderingsmand, hvilket jeg vil opfordre til. Det sikrer, at vurderingerne bliver udført på samme måde, og det sikrer samtidig uvildighed overfor personlige forhold i foreningen.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.