Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Må lejerne deltage på generalforsamling?

Hej
Jeg bor i en nyoprettet (januar 2017) andelsboligforening. på 100 lejligheder, hvoraf ca. 30 lejligheder er beboet af lejere, der pga. alder, økonomi el.a. ikke kunne købe deres andel.

Flere har forespurgt om de må deltage i den nært kommende generalforsamling. Vi har aldrig drøftet det, men de er ikke indkaldt eller inviteret. Jeg er af den holdning at vi som naboer i samme forening, selvfølgelig skal samarbejde i åbenhed med lejerne. Både i udvalg etc. Findes der nogen præcedens der kan vise vej her.

På forhånd tak,

Venlig hilsen
Marianne Frost

Vores svar fra

Hej Marianne.

Idet jeg henviser til din forespørgsel omkring lejers tilstedeværelse på generalforsamlingerne, skal jeg hermed vende tilbage.

Det er alene andelshaverne, der har adgang til andelsboligforeningens generalforsamling. Dette har lejerne ikke. Der er dog enkelte foreninger, der vælger, at der er et form for beboermøde, hvor lejerne også kan deltage, så man kan drøfte nærmere omkring brug af gård m.v., fordi man ønsker at involvere lejerne før eller efter generalforsamlingen. Nærmere i foreningens vedtægter etc., kan naturligvis have indflydelse på ovennævnte, men det ville være usædvanligt.

Såfremt du har yderligere spørgsmål eller bemærkninger, står jeg naturligvis til disposition.

Nicholas Wantzin
Om forfatteren Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.