Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Lejer der bor billig i foreningen.

SPØRGSMÅL:

Jeg er formand i en andelsforenning på 9 lejligheder som ligger i
aalborg. En af lejlighederne ejer selve forenningen idet den er udlejet ud til en som har boet i den siden forenningen opstod i 1985. Den har en værdi af 162000 kr. hvis den blev solgt idag. Værdien i 1985 var 15000 kr. han sidder til leje hos os nu, han giver kun 1750 kr for den om måneden, og det mener vi er alt for lidt, den kan sagtens tåle det dobbelte uden at være for dyr. Vi har snakket med vores admistrator, hun siger de hævede en lejlighed hvor ejeren så gik til huslejenævnet og dermed fik han den nedsat igen. Desuden siger hun at han giver lige i overkanten for den nu, den er på 62 kwm. Hvordan ligge landet med at kunne hæve den, kan vi evt vedtage at den skal forbedres og sætte huslejen op og kan vi på en eller anden måde tvinge ham til at købe den evt side ham ud????
Vi andre i opgangen giver 1375 kr i fællesudgifter, så hans relle leje er jo kun 375 kr mere end vores og det kan vi jo ikke låne de 162000 kr i banken for.

vh jesper Uhrenholt

Vores svar fra

Hos ATB administrerer vi primært ejendomme i hovedstadsområdet, hvorfor vi ikke kender lejeniveuaet i Aalborg. Men i forhold til København og Århus er det alt for billigt, sådan som du skitserer lejen. Vi kan ikke lige huske, om Alborg er omfattet af boligreguleringsloven eller om det ligger i ureguleret område, men det kan du undersøge hos kommunen.

Man kan ikke tvinge lejeren til en modernisering, men i stedet lave en aftale om boligforbedring i lejligheden mod at lejen sættes op. Vores råd er at forsøge at sætte lejen op og lade huslejenævnet afgøre lejeniveauet, såfremt lejeren synes, at lejeforhøjelsen er urimelig. I skal dog være opmærksomme på, at en lejer i en andelsboligforening som oftest bor meget billigere end andelshaverne uden man kan gøre noget ved det.”

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.