Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Lejekontrakt

Jeg bor i en andelslejlighed hvor det er tilladt efter gældende regler at udleje sin andel. Det firma som vi har købt andelen af, udlejer de lejligheder som ikke er solgt endnu og der forligger en gyldig lejekontrakt.
Mit spørgsmål er: Når en andel er solgt og andelsejeren udlejer lejligheden ud til nuværende lejer, gæder den “gamle” oprindelige lejekontrakt eller skal der udfærdiges en ny lejekontrakt? Skal bestyrelsen godkende en evt. ny lejekontrakt?

Vores svar fra

Hvis jeg forstår forløbet korrekt, så er lejeren blevet boende. Men andelshaveren er ny og dermed går denne nye udlejer ind i den eksisterende lejekontrakt og overtager den oprindelig udlejers retsstilling.

I en sådan situation laves der normalt ikke en ny lejekontrakt, lejer bliver blot orienteret om, at han/hun skal betale huslejen til en anden konto/udlejer.

Så derfor mener jeg heller ikke, at bestyrelsen kan kræve, at der laves en ny kontrakt. Hvis der laves en ny kontrakt alligevel, skal denne godkendes af bestyrelsen, hvis da er fastsat regler herom i vedtægten.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.