Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Lejeforhøjelse

Jeg fremlejer min andelsboligforening til to piger for 2 år. pigerne kontrakt udløber den 31.3.2012 jeg var til generalforsamling i går, hvor der blev vedtaget vi skal stige med 850 kr, pr. måned med tilbage virkende kraft fra januar 2011, da vores økonomi i foreningen ikke er helt sund! Huslejen vil så komme til at ligge på ca. 12.000 kr. med varme, jeg afventer det eksakte beløb fra vore administrator Datea hurtigst mulig. så mine 2 spørgsmål er: Kan jeg kræve mine lejere skal betale pr. 1 juli med forhøjelsen ? vi fandt ud af at hver andelshaver skal betale 1500 kr. resten af året, da det ikke er muligt at betale et samlet beløb den 1. juli. Dette vil så sige at vi skal betale 850. kr. ekstra pr. 1-1 2012 pr. måned og ikke 1500 kr. som vi skal resten af 2011 Min lejlighed er 92 Kvadratmeter og byfornyet, er der et loft på hvad lejen må være, her tænker jeg at jeg tager kun det hulejen er hver måned, jeg tager ikke ekstra. Måske det hele står lidt rodet, men jeg håber i kan hjælpe mig.

Vores svar fra

Du har ikke ret til at forhøje den leje, som er fastsat i lejekontrakten som du har indgået med fremlejerne alene fordi boligafgiften stiger i andelsboligforeningen.

Det åbner lejelovgivningen ikke mulighed for.

Krav om lejeforhøjelse overfor lejere, kan desuden tidligst ske 2 år efter lejemålets begyndelse, medmindre der allerede i lejekontrakten er aftalt ”trappeleje” – altså at lejen skal stige med et fast beløb hvert år.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.