Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Leje udenlandsk virksomhed

Vi har en 1 erhvervsandel som vi overvejer at leje ud til et udenlandsk selskab. Er vi i den forbindelse dårligere stillet hvis vi skulle komme i den situation at den pågældende lejer ikke betaler husleje som aftalt end vi ville være hvis det var et dansk firma? Altså – er det sværere at komme efter en udenlands firma end et dansk h vis man skulle være så uheldig at få en dårlig betaler som lejer? Eller har man de samme muligheder for indkrævning og evt. inkasso?

Vores svar fra

Forholdet er det, at hvis man skal retsforfølge et udenlandsk selskab, er dette ofte meget dyrt, og man kan risikere at skulle følge de regler, som gælder i det pågældende land.

Der skal derfor i lejekontrakten tydeligt anføres, at tvister skal afgøres efter danske ret og af de danske domstole.

Selv hvis man medtager sådanne bestemmelser, kan det være, at det udenlandske selskab ikke har penge stående i Danmark, så man skal benytte fogedretten i udlandet. Også dette er ofte temmelig dyrt.

Der skal derfor sikres et depositum, som forventes at kunne dække de omkostninger, som man måtte komme ud for ved fraflytning, herunder skyldig leje m.v.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.