Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Lånemulighed i friværdi

Spørgsmål:
Hvilke lånemuligheder har vi i friværdien af en andelsbolig? Kan man låne i kreditforeninger eller kun i banker? Hvornår træder det i kraft? Vi har i dag indekslån og er gældfri om ca. 6-8 år

Vores svar fra

En andelsboligejendom kan i en kreditforening belånes med op til 80 % af den værdi, som kreditforeningen værdiansætter ejendommen til. Belåningsgrænsen er lovbestemt.Ved tillægslån skal pantebrevet stemples med 1,5 % af tillægslånet. Banken har ikke en lovbestemt lånegrænse, som skal overholdes ved belåning af ejendommen. Her er der frit aftalegrundlag. Bemærk, at hvis andelsboligforeningen har et ejerpantebrev, kan dette benyttes til sikkerhed for belåningen. Der kan ofte spares stempel ved banklån i stedet for kreditforeningslån. Gældsbrev til banken skal ikke stemples. Om det bedst kan betale sig for foreningen at få kreditforeningslån eller banklån, det kan kun en rådgivningssamtale afgøre. Den enkelte andel kan belånes ifølge vedtaget lov, men loven træder først i kraft 1. januar 2005. Ekspeditionsmæssigt er loven endnu ikke udmøntet, men man ved, at pant, til den tid, skal lyses hos tinglysningen i Århus for alle andelsboliger i hele landet.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.