Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Lån til andelslejlighed

Spørgsmål: Hej Amagerbank Jeg vil meget gerne købe en andelslejlighed, men er i tvivl om hvordan jeg kan finaserer købet. Andelen koster 300.000kr og jeg har 60.000kr i kontant til udbetaling. Er det rigtigt at man ikke kan optage et realkredit lån til en andelslejlighed? Hvad betyder det i praktisk at “andelshaverne ikke kan fratrække prioritetsrenter på selvangivelsen”? Er renterne på lånet ikke fradragsberettige? Hvilket lån kan jeg optage? Vil gerne afdrage. have fast rente og lang løbetid. På forhånd tak for svaret!

Vores svar fra

Man kan ikke optage realkreditlån til en andelslejlighed, fordi en andelslejlighed ikke er en selvstædig matrikel (ejendom), men en del af andelsboligforeningens ejendom.
 
Andelshaverne kan ikk e  fratrække renter på lån som andelsboligforeningen har optaget, fordi andelsboligforeningen ikke er skattepligtig af renteudgifter og renteindtægter, til gengæld betaler andelsboligforeningens medlemmer heller ikke ejendomsværdibeskatning. På lån som du selv optager, er der almindeligt rentefradrag.
 
Amagerbanken har både andelsboligkredit som er en kassekredit og andelsboliglån hvor du betaler en fast ydelse. Vi har ikke fast rente, men din afvikling af andelsboligkreditten eller andelsboliglånet kan tilpasses din økonomi. Vi gennemgår din økonomi og kommer med et oplæg til afvikling af din låneoptagelse til køb af andelsboligligen.
 
 
Med venlig hilsen
Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver
Direkte: 32 66 61 13
Erhvervsafdelingen
Amagerbrogade 25
2300  København S
Tlf.: 32 66 66 66
Fax: 32 57 96 66www.amagerbanken.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.