Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Skal vi låne penge til reguleringsklausulen?

Hej
Vi er via ventelister blevet tilbudt at købe en andelsbolig til vores søn. I salgsopstillingen står der, at der er en reguleringsklausul, og ”at andelskronen på kr. 14.128,78 pr. m2 er fastsat på grundlag af årsregnskabet for 2019. Der tages forbehold for ændring af andelskronen, hvis denne bliver ændret på den ordinære generalforsamling der foreløbig er fastsat til d. 21.04.2021. I givet fald reguleres andelsværdien i overensstemmelse hermed. Parterne skal selv indbyrdes afregne reguleringen. Såfremt køber ikke kan acceptere evt. stigning på mere end kr. 500.000,00 i andelsværdien, og såfremt sælger fastholder den nye andelsværdi, kan køber af denne grund annullere handlen med 8 dages varsel.” Andelen er på 92 m2 og koster (uden forbedringer) 1.299776 kroner i dag. Skal vi så godkendes til et lån på 1.299776 + 500.000 eller bare prisen i dag?
Venlig hilsen
Søren

Vores svar fra

Hej Søren
Ud fra det du skriver, er det korrekt, at I skal godkendes til et køb på 1.299.776 + 500.000 kr., som er den højeste pris, I vil kunne komme til at betale. Idet det nye regnskab ikke er godkendt endnu, vil jeres bank muligvis kun kunne tage udgangspunkt i det godkendte regnskab, der foreligger i dag. Her er mit bedste råd, at I spørger jeres bank, hvordan de forholder sig til den højeste pris, når de skal godkende jer til købet. Vi anbefaler dog altid, at der tilføjes en højeste pris, så begge parter har noget konkret at forholde sig til, og at hele købssummen deponeres i andelsboligforeningens pengeinstitut. Samt at I også få juridisk rådgivning.

Martin Risum
Om forfatteren Martin Risum har arbejdet i finanssektoren siden 2008 og de sidste 3 år siddet som Andelsboligansvarlig i Danske Bank. Han er uddannet statsautoriseret ejendomsmægler. Tidligere har han siddet som bankrådgiver og rådgivet omkring køb af bolig. Danske Banks andelsboligspecialister kan kontaktes på andelsbolig@danskebank.dk

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.